Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Citytrips Europa > Wenen

spaanse_rijschool.jpg
wenen_reuzenrad.jpg
hundertwasser_wenen.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!


Wenen
Wenen, de romantische oude keizerstad aan de Donau. De stad waar de familie Strauss roem vergaarde met haar meeslepende muziek. Wenen is het centrum van kunst en cultuur op de grens van Oost- en West Europa. Ze weet de ouderwetse charme van vroeger uitstekend te combineren met de nuchtere zakelijkheid van de 20e eeuw. Prachtige oude gebouwen als de Stephansdom, de Hofburg en Slot Schönbrunn staan oog in oog met de ultra moderne winkelstraten en hun luxe etalages. Wenen, ook stad van de “Sachertorte”, de Spaanse rijschool en het Prater.


PROGRAMMAVOORSTEL WENEN

Dag 1

Ochtend

Aankomst te Wenen. Ontvangst door een Nederlandstalige gids.

Citytrip
Tijdens deze tour krijgt u een eerste indruk van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Wenen. Op het programma staan o.a. de beroemde “Ringstrasse”de Weense boulevard met de Staatsopera, het Museim van Fijne Kunsten, parlementsgebouwen, Burgtheater, Universiteit, Hofburg en het Belvedère Paleis, waarvandaan u een prachtig zicht heeft op Wenen. Het hoogtepunt van deze tour is toch wel Schönbrunn.

Indien gewenst kan er een bezoek gebracht worden aan de Wiener Zängerknaben.

Wiener Sängerknaben
De Wiener Sängerknaben hebben de Burgkapelle als locatie. Dit is de kapel van de Hofburg en geniet hierdoor van een grote bekendheid. (In 2007 treden ze op op vrijdag van 16:00 – 17:00 uur)

Griechenbeisl restaurant
Naar verluidt is dit het oudste restaurant van Wenen. In een meer dan 600 jaar oud gewelf worden verzorgde gerechten geserveerd. De grote attractie van dit restaurant is de Mark Twain-kamer, met op de muren en het plafond handtekeningen van prominente gasten als Mozart, Beethoven, Einstein en Gina Lollo Brigida.


Dag 2

U wordt opgehaald in het hotel voor een bezoek aan de Spaanse Rijschool.

Spaanse Rijschool
De Spaanse Rijschool is een onderdeel van de Hofburg. De Rijschool gaat terug tot de tijd van de Habsburgers. Prachtige witte Lipizaner paarden voeren een soort van dans uit op de tonen van de muziek, dit onder het strak gezag van de mooi uitgedoste ruiters.


Lunch

Augustinerkeller
Dit is een van de laatste 'heurige' (authentieke) restaurants in de stad. Dit restaurant bestaat al 80 jaar, waarvan 50 jaar daarvan een familiebezit was. Comfort is het sleutelwoord, met dagelijks live muziek, middagbrunch en buffet.

Jugendstil & Hundertwasser.
De Weense Jugendstil of Wiener Secession genaamd heeft iets aparts. Per touringcar naar het metrostation van de Karlsplatz. Dit is één van de mooiste stations die gebouwd werden door Otto Wagner. In dit gebouw is een tentoonstelling over Otto Wagner, de meest toonaangevende figuur van de Wiener Secession.

Daarna brengen we een bezoek aan het gerenoveerde Beethovenfries, een van de meesterwerken van Gustav Klimt. Andere werken van deze man bevinden zich in het Belvedere, waar we ook een bezoek aan brengen. Hier ziet men het bekende schilderij de Kus.

Vervolgens per touringcar naar het centrum vam Wenen voor een bezoek aan de Postsparkasse van Otto Wagner. Meteen maken we van de gelegenheid gebruik om de Naschmarkt te bezoeken. Dit is de markt waar de Wiener zijn voedingswaren inkoopt. Er is ook een vlooienmarkt.

Na dit bezoek gaan we verder door naar de Linke Wienzeile. Langs deze straat liggen een paar appartementsgebouwen met de signatuur van Otto Wagner.

Hundertwasserhaus
In de Kegelgasse 34-38 vindt u een niet alledaags gebouw. De ’vader’ van het gebouw, Friedensreich Hundertwasser, wilde met dit gebouw een droom verwezenlijken: een huis met een geweldige architectuur waarin de mensen kunnen wonen en vrij kunnen zijn. Het is volledig asymmetrisch, zonder rechte lijnen en vlakken maar met kronkelige gangen en met veel groen (250 bomen en struiken). Het is gebouwd van 1983 tot 1986 en behoort tot de gemeente. In het gebouw bevinden zich 52 woningen, 4 winkelpanden en 16 privé en 3 gemeenschappelijke dakterrassen.

Kursalon Wenen
Concerthal waar Johann Straus nog heeft opgetreden.
Klassiek concert gevolgd door een smakelijk diner


Dag 3

Keuze uit de volgende mogelijkheden:

Tocht per handtrein Ernstbrunn naar Asparn/ZayaSpeciale tocht over een vroegere spoorlijn door het prachtige wijnlandschap.

Afstand Ernstbrunn – Asparn / Zaya: 12,5km
Duur ongeveer 2 uur
Mogelijkheid het traject in te korten tot 7km (Leuke afdaling)
Maximale capaciteit: 28 wagentjes = 112pax

Op het hoogste punt picknick met goulash en wijnproeverij.

Of

Excursie door de bossen van Wenen
Prachtige tocht door de omgeving van Wenen, de boslandschappen en wijnvelden. Men brengt een bezoek aan de Abdy van Heiligenkreuz en de Kapel van Mayerling. Via een romantische Helenental route komt men bij de Romeinse stad Baden, een kuuroord. Daarvandaan gaat de tocht weer terug naar Wenen.

Lunch onderweg.

In de loop van de middag terug in Wenen.

Transfer naar luchthavenTerug naar boven
NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100

dans.jpg
EXCURSIES WENEN

 • sightseeing
 • tocht per koets
 • koffie & Sachertorte
 • Wiener Sängerknaben
 • Spaanse rijschool
 • segway-tour
 • reuzenrad
 • fietstocht
 • foto rally
 • wijnproeverij
 • opera, concert, musical
 • apfelstrudelshow
 • workshop Weense wals
 • workshop zakelijke etiquette


 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM