Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Citytrips Europa > Lissabon

ponte_de_25_april.jpg
lissabon_haantjes.jpg
obidos.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!


Lissabon
Hoofdstad van Portugal sinds 1255 en gelegen aan de rechter oever van de Taag… een legendarische stad met een geschiedenis van meer dan 20 eeuwen. Lissabon heeft alles om u te betoveren: het kasteel, dat het begin van de vestiging van de stad symboliseert, omgeven door de middeleeuwse wijken, de grote monumenten die de periode van de ontdekkingstochten benadrukken, de betovering van de schilderachtige huizen, de heuvels waar de gele trams op en af rijden, de melodie van de ‘s nachts bij kaarslicht gezongen Fado… Lissabon is een stad van volksfeesten, mooie winkels, nachtelijke levendigheid en een heerlijke keuken. Leven in Lissabon, is leven in de unieke sfeer die het karakter schetst van deze bijzondere Zuid-Europese havenstad.


4-daags PROGRAMMAVOORSTEL


Dag 1

Aankomst luchthaven Lissabon.

Ontvangst op het vliegveld door een Nederlandstalige gids.

Vertrek per privé touringcar vanaf het vliegveld voor een excursie naar de oude wijken van de stad.

Lissabon te voet, per tram en tandradbaan met diverse culinaire stops
In kleine groepjes vertrekt men voor een ontspannen tocht door de stad en met name de wijk Chiado. U maakt gebruik van tram, liften en tandradbaantjes. Onderweg zijn er diverse stops voor een lekkere proeverij zoals bica, pastel de nata, kabeljauwcake, een glaasje wijn etc.

Lunch.

Belem
De rustige westelijk gelegen wijk heeft veel parken, tuinen en culturele bezienswaardigheden zoals de Torre de Belém, het Jerónimos klooster en het koninklijk paleis Ajuda. De wijk Belem is één van de meest monumentale en historische wijk van Lissabon en leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.

Diner in sfeervol restaurant in de omgeving van uw hotel.


Dag 2

Lissabon en de 5 zintuigen
In kleine groepjes gaat men op zoek naar de juiste gelegenheiden om Lissabon zintuigsgewijs te ontdekken.

Of

Lissabon CSI
Er heeft een ontvoering plaatsgevonden! Via allerlei aanwijzigingen gaat men in groepjes op zoek in Lissabon. Briefjes onder deuren, rare telefoontjes, spionnen…wie komt de kidnappers het eerts op het spoor?

Lunch.

Middeleeuws Lissabon / Alfama / bezoek Tegel Atelier
Alfama is één van de oudste wijken van Lissabon. Dit stadsgedeelte heeft de zware aardbeving van 1755 grotendeels goed doorstaan en daarom kan je alleen nog in deze stadswijk genieten van de originele structuur van de stad.

Aangrenzend aan Alfama bevinden zich de wijken Castelo en Mouraria. Deze wijken gaan de westelijke en noordelijke berghelling op van de berg waarop het schitterende Castelo de São Jorge staat.

Diner in het Gastronomische restaurant Tertulia do Tejo, gelegen in de gerenoveerde haven van Lissabon, met uitzicht over de jachthaven en de Taag.


Dag 3

Ontmoeting met de gids voor een dag Sintra en bezoek aan Palácia National de Pena.

Sintra
Sintra is sfeervol en charmant en heeft een ruim aanbod aan winkels en nogal wat restaurants. Hoe leuk ook, het plaatsje zelf is niet dé attractie van Sintra. Dat zijn de kastelen en parken. Veel van die paleizen staan op de Unesco lijst van werelderfgoederen.

Paleis Sintra
Het 'Palácia National de Pena' is dé toeristische trekpleister van de regio. Het paleis is een merkwaardig maar fascinerend bouwwerk waarin de 16e eeuwse bouwstijl van het klooster dat het destijds was en de 19e eeuwse bouwstijl toen het geheel werd uitgebreid en omgebouwd tot paleis.
Binnen genieten bezoekers vooral van de rijke en volledig authentieke inrichting van het paleis zoals nagelaten door de laatste koning van Portugal, Koning Carlos, tot die in 1910 werd afgezet en naar Engeland vluchtte. Slaapkamers, woonkamers, balzalen, werkkamers, badkamers, kapel, keuken - alles is nog precies zoals het was.

Lunch onderweg in een kwaliteitsrestaurant met een prima keuken, zowel regionaal alsook internationaal. Goede wijnkaart en prachtige panorama.

Eind van de middag terug in Lissabon.

Diner met Fado
Eén van de betere fadorestaurants in Lissabon, met authentieke muziek en een goed diner. De bekende fadista Maria da Fé is een van de oprichters.


Dag 4

Vervoer per touringcar naar het Park der Naties ( Expo ’98), gelegen in het westen van Lissabon. Dit is een zeer levendig gebied met terrasjes langs de rivier, diverse bars en natuurlijk het Aquarium.

Oceanarium
Tijdens de expo ’98 werd dit paviljoen het meest bezocht. Het bestaat uit 5 onderdelen. Een groot aquarium dat de diepzee voorstelt en 4 gebouwen met elk een andere vertegenwoordiging van een kustgebied: de rotskust van de Atlantische Oceaan, de Antarctische kust, het zeewier woud van de grote Oceaan en de koraalriffen van de Indische Oceaan

Gelegenheid om te winkelen in het moderne winkelcentrum van het Park der Naties, Vasco da Gama.

Men kan ook zelfstandig een bezoek brengen aan de Toren van Vasco da Gama met een panoramalift, het Paviljoen van de toekomst of een van de tijdelijke exposities. Het is ook mogelijk te wandelen door de tuinen, te fietsen of skates te huren.

Transfer naar luchthaven en vertrek vlucht.


Met uw bedrijf of vriendengroep naar Lissabon? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

info@rothkrantz-reizen.nl


Terug naar boven

NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100
EXCURSIES LISSABON

  • sightseeing
  • portproeverij
  • wijnproeverij
  • 4 x 4 tocht
  • dag Sintra
  • dag Obidos
  • speedboot op de Taag
  • tocht per tram
  • zeiltocht
  • zeiltocht met piratenoverval

vraag vrijblijvend een offerte op maat aan!


 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM