Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Citytrips Europa > Athene

sounion.jpg
plaka.jpg
stoel_met_uitzicht.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!


ATHENE

 • bakermat van de westerse cultuur
 • de grootste stad van Griekenland
 • de stad van de Olympische Spelen
 • stad vol verrassingen en contrasten.


VOORBEELDREIS ATHENE

Aankomst luchthaven Athene.

Ontvangst op het vliegveld door een Nederlndstalige gids.

Vertrek per touringcar vanaf het vliegveld voor het begin van een sightseeing door Athene.

Citytour
In deze schitterende stad zijn veel dingen te zien. De sightseeing komt langs: De tuin van Zappion, de triomfboog van Hadrian, de tempel van Zeus, Anglicaanse kerk, St. Nikodimos Byzantijnse kerk, de Nationale tuinen, Het graf van de onbekende soldaat, de parlementsgebouwen, de Universiteit, de Nationale bibliotheek, het voormalige koninklijke paleis en het stadion van Panathinaikon.,

Akropolis van Athene
De Akropolis bestaat onder andere het Parthenon, de tempel van Nike, de Propylaien en de Kariatiden. Het is de bekendste akropolis ter wereld, en een van de grootste toeristische attracties in Athene. Vanwege de wat hogere ligging is het vanuit veel delen van de stad Athene zeer goed te zien.

Op de Akropolis groeit de olijfboom die ooit door de godin Athene aan de stad geschonken zou zijn.

Voor een gezellige lunch/diner heeft u een ruime keuze uit diverse tavernes op de Plaka, of restaurants met prachtige uitzichten. (3-gangen diner incl. � fles water, � fles wijn of glas bier en kopje koffie)

Indien gewenst kan een lunch / diner aangepast worden met typische Griekse stands, zoals sponzenverkoper, ouzo-stand, olijvenstand, ikonen-maker of koffiedik-kijker.
Gitaarmuziek, volksdansers of Griekse show met Sirtaki zijn ook mogelijk.


Dag 2

Ontbijtbuffet in het hotel.

Wandeling kennismaking Athene
Te voet naar de hectiek van een mediterrane groente- en vismarkt. Even verderop is de hectiek verdwenen en waant u zich op een eiland in het wijkje Anafiotika. Vanaf de historische Pnyx heeft u een schitterend uitzicht op de Akropolis. Daarnaast, afhankelijk van actuele ontwikkelingen, feestdagen, evenementen en de wensen van de groep, kennismaking met het hippe Psiri, de anarchistische studentenwijk Exargeia, de trendy wijk Gazi, de nationale tuinen, het wisselen van de wacht, het mondaine Kolonaki, of één van de vele andere bezienswaardigheden in Athene.

Natuurlijk is er onderweg een stop bij een van de gezellige terrasjes om even uit te rusten en om te genieten van bijvoorbeeld een lekkere Griekse ijskoffie.

Lunch.

Kaap Sounion
Een rit langs de kustweg van het schiereiland Attika voert U langs diverse bekende badplaatsen zoals Glyfada, Vouliagmeni en Varkiza. Onderweg kunt U genieten van prachtige vergezichten over de Saronische Golf. Op het zuidelijkste punt van Attika, op Kaap Sounion staat de imposante Tempel van Poseidon, de god van zee. Een bezoek hieraan zal een onvergetelijke indruk maken. Kaap Sounion is bekend van zijn prachtige zonsondergangen.
Combinaties mogelijk met diner en of wijnproeverij.


Dag 3

Ontbijtbuffet in het hotel.

Zeilregatta naar Eagina inclusief lunch
Spannende zeilrace naar eiland voro de kust van Athene. Na aankomst een heerlijk ontspannen lunch in een locale taverne. Indien gewenst voor de middag beschikking over Vespa�s voor een verkenning van het eiland.

Of

Dag-cruise naar 3 Saronische eilanden
Een volle dag genieten van de zee aan boord van een cruise-boot en indrukken opdoen van 3 typisch Griekse eilandjes Poros, Hydra en Aegina. Elk eiland heeft zijn eigne charme en sfeer. Lunch zal aan boord geserveerd worden.

Walking dinner
Mezedakia zijn Griekse tapas en bieden een mooie mogelijkheid om te proeven van veel verschillende gerechten uit de Griekse keuken. De eet- en drinkgelegenheden kunnen variëren van een traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het gelegenheden zijn die voornamelijk door de Grieken zelf worden bezocht.
In iedere gelegenheid krijgt u wat te eten en te drinken, zodat u aan het einde van de tour een volledig diner heeft genuttigd. De tour is ook geschikt voor vegetariërs.


Dag 4

Ontbijtbuffet in het hotel en check-out.

Transfer naar vliegveld.

Vlucht naar Nederland.Terug naar boven
NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100

EXCURSIES ATHENE

 • dag Athene per bus en te voet o.l.v. Nederlandstalige gids
 • wandeling Athene
 • fietsen Athene
 • speurtocht
 • culinaire wandeling
 • avondwandeling
 • Grieks dansen
 • walking dinner
 • wijnproeverij
 • zonsondergang Kaap Sounion
 • dagtocht Aegina
 • dagtocht Evia 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM