Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Citytrips Europa > Praag

praag_historische_tram.jpg
praag_karelsbrug.jpg
praag.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!

Ook naar Praag met uw bedrijf? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan:

info@rothkrantz-reizen.nl


Praag, een topstad!

De sfeervolle schatkamer van Europa. Deze gouden stad bestaat uit twee stadsdelen, die door de historische Karlsbrug over de Moldau met elkaar in verbinding staan. Links van de rivier is de beroemde kasteelburcht Hradcany gelegen met zijn St. Vituskathedraal, St. Jorisbasiliek, Strahovklooster en het Gouden straatje. Rechts van de rivier is de Oude Stad, Staré Mesto gelegen. Aan het ruime marktplein staat het Oude Raadhuis met het schitterende astronomisch uurwerk. Praag had een zeer grote Jodenbuurt, terug te zien in de fraaie oude begraafplaats, zes synagogen met enorme kunstcollecties en het Joods museum. De boulevard Vaclavské Namesti was vroeger een paardenmarkt, maar vormt nu samen met het Nationaal Museum het kloppend hart van de stad met hotels, restaurants en winkels.
Praag, de stad van beroemde biercafés, en van vorstelijke wijnrestaurants tot in de gotische keldergewelven. Het is ook de stad van prachtige theaters zoals de Praagse Staatsopera en het Nationaal Theater. Praag, een topstad om lang van te genieten………..!


Voorbeeldreis PRAAG

Dag 1

Vlucht Amsterdam - Praag per KLM of Den Haag/Rotterdam – Praag met Transavia

Aankomst te Praag. Welkom door een Nederlandstalige gids en begeleiding tijden stransfer naar uw hotel.

Historische tramrit
De Historische trams werden in Tjechië tot aan de de Tweede wereld oorlog volop gebruikt. De inrichting van de trams mag met recht historisch genoemd worden. Ze zijn geheel gemaakt van hout en zelfs de conducteurs die de kaartjes komen knippen lopen in historische kostuums. De trams dateren uit ongeveer 1918 - 1942. Onder het genot van een heerlijk mousserende lokale wijn wordt er tijdens de tramrit zorgt een accordeonist voor muzikale omlijsting tijdens de route die u voert langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Praag. Deze onvergetelijke tour per tram duurt ongeveer 30 minuten waarna u lopend naar het restaurant gaat.

Restaurant U Fleku
Aankomst in de bekende bierbrouwerij en tevens restaurant U Fleku waar u verwelkomd wordt door een muziektrio dat traditionele bierliederen ten gehore zal brengen. Na het aperitief op de binnenplaats volgt binnen het diner.

Transfer terug naar hotel.


Dag 2

Ontbijtbuffet in het hotel

De legende van de Joodse stad
Een Nederlandstalige/ Engelssprekende gids neemt u mee naar deze typisch Joodse wijk met de vele stalletjes en prachtige synagogen. Tijdens de wandeling zal de gids u meenemen naar de mooiste plekjes en de legendes hierover uit de doeken doen. U zult onder andere een bezoek brengen aan het beroemde kerkhof met meer dan 1200 grafstenen en de Maisel Synagoge.

De gids brengt u terug naar de ‘nieuwe wereld’ waar u kunt lunchen in onderstaand restaurant:

Zlata Hruska
Dit restaurant is gesitueerd in de buurt van het kasteel en bevindt zich nog binnen de grenzen van het door UNESCO beschermd gebied. Het indrukwekkend ingerichte restaurant heeft twee verdiepingen en biedt zowel lokale als internationale gerechten.

Na de lunch gelegenheid lekker te shoppen of om zelf te stad te ontdekken.

Transfer vanaf het hotel naar restaurant Stary Vrch:

Restaurant Stary Vrch
Deze 130 jaar oude boerderij ligt op 20 minuten rijden van Praag en ademt nog de authentieke sfeer van het verleden. Het restaurant is nog niet door toeristen ontdekt en u zult er een onvergetelijke avond beleven temidden van traditionele volksdansers en muzikanten en wie weet wordt u nog uitgenodigd op de dansvloer door één van de dansers…


Dag 3

Ontbijtbuffet in het hotel en check-out.

Tijd voor een beetje actie:

Speurtocht /Trabant-rallye door Praag
De groep wordt verdeeld in teams. Ieder team krijgt beschikking over een trabant met chauffeur, een road-book, plattegrond en opdrachten. Er dienen een aantal locaties gevonden te worden in Praag alwaar men vervolgens een opdracht moet maken. Behendigheid en creativiteit komt van pas!

of

De race door Praag
Deze spectaculaire race start in het hotel en neemt de groep mee door de straten van Praag. Met 3 verschillende vervoersmiddelen moet elke subgroep 3 check-points in de stad proberen te bereiken.Veel plezier is verzekerd als blijkt dat de groep zich per Trabant, boot en mountainbike moet verplaatsen!

Lunch in onderstaand restaurant:

U Glaubicu
De muren van dit restaurant zijn beschilderd met afbeeldingen van oude Praagse gebouwen. De houten tafels en banken zorgen voor een prettige, warme sfeer. De chef bereidt zowel streek- als internationale gerechten en de bediening loopt rond in traditionele klederdracht.

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Transfer naar de luchthaven.

Vertrek vlucht


Ook naar Praag met uw bedrijf? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan:

info@rothkrantz-reizen.nl


Terug naar boven


NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100
Excursies Praag: • diverse themawandelingen
 • oldtimer tram
 • cruise Moldau
 • theater/concerten
 • gala avond
 • treasure hunt
 • bierproeverij
 • bezoek brouwerij
 • bezoek glasfabriek
 • bezoek lederfabriek
 • bezoek Skodafabriek


 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM