Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Citytrips Europa > Ibiza

ibiza_hippie_tour.jpg
ibiza_kayakken.jpg
ibiza_beachclub.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!

IBIZA
Ibiza is een heerlijk eiland met 300 dagen per jaar zon, omgeven door een kristalheldere turquoise zee, prachtige baaien, met een mooie natuur en een interessante cultuur. Het is altijd een tolerant eiland geweest en -in tegenstelling tot het vasteland waar het regime van Franco heerste- werd het in de jaren ‘60 een populaire plek voor hippies. De Rolling Stones en Santana traden er op, Pink Floyd nam er een album op, Salvador Dali vierde er vakantie en Orson Welles draaide er een film. Door deze vrije levensstijl werden ook intellectuelen en kunstenaars aangetrokken, dat de creativiteit op het eiland enorm stimuleerde.
In de jaren ‘80, met de opkomst van de house muziek, werden er wilde feesten gegeven en de grootste DJ's kwamen naar het eiland. In de zomermaanden kan Ibiza nu met recht de clubhoofdstad van de wereld genoemd worden. Dit zorgt ervoor dat ook steeds meer beroemdheden het eiland aandoen en de “nouveau riche” het eiland ontdekt heeft. Naast heel bekend Nederland is het eiland de afgelopen jaren uitgegroeid tot één grote verzamelplaats van wereldsterren; Naomi Campbell, Paris Hilton, Jade Jagger komen hier al jaren over de vloer en Beyoncé vierde hier haar verjaardag.


DE LEUKSTE EXCURSIES OP IBIZA:

Hippie Tour
Een leuke en ludieke manier om het eiland te verkennen is met een lelijk eendje - verken het prachtige eiland “hippy style”! Je vertrekt gewapend met een roadbook met humoristische cartoons en foto’s voor een leuke rit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Onderweg is voldoende tijd voor individuele foto stops en we kunnen teambuidling activiteiten toevoegen en/of de deelnemers hun eigen fles Hierbas laten maken, het regionale drankje van de Balearen. Ook kunnen we een heerlijke pick nick lunch op de kliffen met uitzicht op Es Vedra organiseren.
Om helemaal in de hippie sfeer te komen kunnen we zorgen voor jaren 60 outfits of dit de deelnemers zelf laten kopen op een hippiemarkt die onderweg bezocht wordt.

Stadstour
Het oude stadscentrum, ‘Dalt Vila’ genoend is werkelijk een must voor de bezoeker. De heuvel waarop dit stadsdeel gebouwd werd, kan van kilometers ver gezien worden en is een mooi versterkte stad-in-de-stad met een indrukwekkende kathedraal. De stadsmuren dateren van het einde van de 16e eeuw, maar de plaats zelf vormt al meer dan 2000 jaar een belangrijk verdedigingspunt voor het hele eiland. Het behoort sinds 1999 tot het UNESCO Werelderfgoed.
Om het bezoek nog meer aantrekkelijker en interessanter te maken laten we deze tour begeleiden door een gids die sommige pittige details en grappige anekdotes aanhaalt over het verleden maar zeker ook het nét zo interessante heden van de stad.
We kunnen deze stadstour ook aanvullen met proeverijen, acteurs onderweg, een spelelement etc. Afhankelijk van tijd en budget

Surfing, surfing i.c.m. andere watersporten
Altijd al willen leren surfen? Bij San Antonio bevindt de ideale plek hiervoor! Een soort oase aan de strandboulevard met zwembad, restaurant en een hele eigen “golven simulator”. 20 Man tegelijkertijd kunnen in 1 uur tijd leren surfen onder begeleiding van een instructeur – en is de groep groter dan kan de rest zich prima vermaken door hiernaar te kijken terwijl ze van een hapje en drankje genieten bij het zwembad. Of we kunnen andere watersport activiteiten op het strand aanbieden, zoals jetski’s, SUP boards, flyboards, etc.
Er is ook een restaurant waar gedurende de dag een lekkere burger met salade gegeten kan worden.

Kajak tour
Kajakken geeft u de mogelijkheid om de wateren rond Ibiza te ontdekken. De verborgen grotten en baaien geven u de ultieme eilandbeleving. Deze 2 tot 4 uur durende excursies zijn onder begeleiding van een gids en worden aangepast aan het niveau van de groep, zodat u kunt genieten van spectaculaire uitzichten vanaf het water. Er zijn tours mogelijk naar o.a. Atlantis, Cala Conta en Cala Vadella, maar ook sunset tours waarbij u kunt genieten van de ondergaande zon en het mysterieuze Es Vedra. Er is ook de mogelijkheid om een stop te maken en de onderwaterwereld van Ibiza te bewonderen door te snorkelen in het heldere turquoise water.

Scooter / quad tour
Voor het avontuur van vandaag huren we voor een aantal uren een scooter of quad, om het echte gevoel “move like a local op Ibiza” te krijgen. Ibiza is eenvoudigweg hét eiland om tijdens een opwindende tocht per scooter te verkennen. Standaard worden diverse tours aangeboden, maar deze kunnen uiteraard ook op maat gemaakt worden.
We organiseren onderweg een lunch op een mooie locatie, of zo kunnen we op zaterdagen een stop maken bij dé hippy markt van het eiland, Las Dalias. Deze markt ligt in de buurt van San Carlos, op een klein uurtje rijden vanaf Ibiza stad. Al 60 jaar een begrip op het eiland en heerlijk om even de hippy sfeer te proeven, rond te struinen en souvenirs te scoren. Om maar een voorbeeld te noemen.

Mountainbike
Een ideale activiteit om op een sportieve manier Ibiza te ontdekken en optimaal te kunnen genieten van de natuurwonderen die natuurpark Ses Salinas biedt.
De route brengt de groep langs zoutmeren, uitgestrekte stranden (Es Cavallet (beginpunt), Salinas, Es Codolar) en uitkijktorens die stammen uit de 15e eeuw, zoals de Sal Rossa toren. De gehele route is vrijwel vlak, met uitzondering van de klim naar de Puig des Falcó, maar is zeker de moeite waard omdat vanuit dit zuidelijkste puntje van het eiland je een prachtig uitzicht hebt over de zee en de zoutmeren.

Culinaire cruise
Bij een bezoek aan Ibiza mag een cruise zeker niet ontbreken. Omgeven door een kristalheldere zee, verschillende ongerepte eilandjes en altijd een lekker briesje wind is een boottocht meer dan de moeite waard. Een populaire bestemming te water is het eiland Formentera, met op de route de witte zandstranden van Espalmador.
Een authentiek vissersbootje dat in 1970 gebouwd is op Mallorca is omgetoverd tot sfeervol schip met culinaire uitjes en een maximale capaciteit van 40 personen. Lekker genieten op het water, met de wind in de haren en lounge muziek op de achtergrond, genietend van de traditionele keuken van de regio. Onderweg wordt het anker uitgegooid en kan er een frisse duik genomen worden.

Cruise
Een cruise met een catamaran of een klassiek zeilschip is een geweldige manier om de wateren en eilanden om Ibiza op een ontspannen manier te ontdekken. Afhankelijk van hoe de wind staat kan naar Formentera of het magische eiland Es Vedra gevaren worden. Er is een standaard muziekinstallatie aan boord, maar deze kan uitgebreid worden met extra boxen en een DJ voor een echte party cruise ervaring. Er is een open bar en -afhankelijk van het gekozen programma- er kunnen snacks en/of een bbq aan boord verzorgd worden. Onderweg worden stops gemaakt om een frisse duik te nemen, de groep kan aan land gaan bij bijvoorbeeld het hagelwitte “Bounty” strand van Espalmador of we kunnen onderweg allerlei extra watersport activiteiten organiseren, zoals jetski´s, kayaks, bananenboten etc

Sport & Adventure
De groep wordt naar een prachtig plekje nabij de kust gebracht. Hier wordt de tour vervolgd in kleinere groepjes die roulerend aan de verschillende activiteiten deel zullen nemen. De ene groep maakt een prachtige trekking door de ruige natuur van het eiland met prachtige vergezichten; een andere groep gaat de onderwaterwereld bewonderen door te snorkelen in het turquoise water; een andere groep verkent de rotsachtige kustlijn al peddelend vanaf een SUP board; terwijl weer een andere groep de sprong in het diepe waagt vanaf de rotsen in het kristalheldere water. Uiteraard onder professionele begeleiding! Een échte uitdaging want je verlegt je grenzen en overwint angsten. Er zijn bijna geen woorden om het gevoel te omschrijven wat je daarna voelt: vol energie door een adrenaline rush en het vertrouwen om het nog een keer te doen, maar dan nóg iets hoger!

Competition Mix
Verschillende teams trekken er per 2CV, jeep, kayak of te voet uit om opdrachten te volbrengen. De teams ontmoeten elkaar op bepaalde punten, waar we ook een verfrissende versnapering of tasting kunnen organiseren, om vervolgens met ander vervoersmiddel de tocht te vervolgen. Roulerend komen de deelnemers dus aan alle onderdelen toe.
Op het centrale punt kunnen we ook een simpele picknick lunch organiseren als afsluiter van de activiteiten – met uiteraard een frisse duik in het water

Clubbing
Vanaf eind mei t/m begin oktober barst de club scène los op Ibiza. Met de wereldberoemde Pacha, als sinds 1973 dé nachtclub van het eiland, en de gevestigde clubs als Amnesia en Privilege, is er ‘s nachts genoeg te beleven. Maar ook nieuwe locaties zoals Lio´s, Heart zijn zeker de moeite waard en bieden hoogwaardigere feesten. Ook met dag-feesten zoals Ushuaïa of Beach House, waar vanaf de namiddag tot aan middernacht de bekende DJs draaien is een nieuwe wind over het eiland gaan waaien. De line-up de hele zomer is van wereldfaam. Wij kunnen VIP tafels of consumptiebonnen voor de groep organiseren.

Mindfulness
Ibiza is een spiritueel eiland en er zijn dan ook vele yoga retreats en healing centra te vinden. De prachtige natuur en rust -die je er nog steeds kunt vinden- in combinatie met prachtige baaien en adembenemende zonsopkomsten- en ondergangen leveren een mooi uitgangspunt voor een sessie Mindfulness. Je helemaal richten op het moment, je bewust zijn van wát er gebeurt en in contact zijn met wat je daarbij ervaart. Voor veel mensen een fijn moment om hier even bij stil te staan of zelfs nieuwe inzichten te krijgen. Door middel van ademhalingsoefeningen en meditatie in combinatie met een aantal yoga houdingen wordt je teruggebracht naar je eigen basis.
Dit is niet weggelegd voor iedere groep, maar in combinatie met een yoga sessie op het strand zijn de reacties toch heel positief!

Kruiden Workshop
Hierbas Ibicencas is een zoete en sterke anijslikeur, gemaakt van verschillende plantenextracten en lokale kruiden. Het is een specialiteit van de Balearen en een erg populair drankje. De groep krijgt het recept en wordt door een expert begeleid om zelf Hierbas te maken. Na het sluiten van de fles, moet deze minimaal 2 maanden dicht blijven, zodat de kruiden hun werk goed kunnen doen. Daarna kunt u thuis genieten van de zelfgemaakte Hierbas en terugdenken aan uw tijd op Ibiza.

Cocktail workshop
Een cocktail workshop past helemaal in de sfeer van het eiland en kunnen we op iedere plek organiseren. Of het nou met uitzicht op Es Vedra is of in het restaurant voor of na een diner, dankzij deze mobiele bar is het overal mogelijk.
Na de introductie van een cocktail volgt een demonstratie hoe je twee (vooraf gekozen) cocktails maakt. De groep wordt vervolgens opgedeeld in kleinere groepjes en met de voorhanden zijnde ingrediënten kan iedereen aan de slag om zijn of haar eigen mixjes te maken. Binnen ieder groepje wordt uiteindelijk de beste cocktail gekozen en deze komt in de finale te staan tegen de beste mix van de andere groepjes. De professionele cocktail shaker die deze workshop geeft kiest de beste cocktail van de dag of avond.


Met uw bedrijf of vriendengroep naar Ibiza? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

info@rothkrantz-reizen.nlTerug naar boven


NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100

VERGADEREN
MEETING
CONGRES


 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM