Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Frankrijk > Wijnreis Elzas

colmar_rothkrantz_reizen.jpg
elzas_druivenstruiken.jpg
rode_druiven_rothkrantz_reizen.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!


OMSCHRIJVING ELZAS
De Elzas is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving. De bergen hebben ronde beboste toppen, heerlijke valleien, stille bossen, blauwe meren, goedbezochte kuuroorden, een aaneenschakeling van wijngaarden, heldere kabbelende beekjes, bergweiden met bloemen vanaf de vroege lente tot de eerste sneeuwval, overal...een gezonde lucht. De bossen van de Vogezen bieden de bezoekers een kalm en ontspannend verblijf. De rustige en landelijke streken zijn zeer geschikt voor wandelaars. Op de bergweiden maken ‘s zomers de boeren hun lekkere kazen in de bergboerderijen. De Vogezen zijn zeer geschikt voor allerlei activiteiten zoals roeien, surfen, wandelen, fietsen rotsklimmen, paardrijden en wintersport.

Het zangerige dialect van de Elzas is een mengelmoes van Frans en Duits; immers, de Elzas heeft eeuwen lang bij het Duitse rijk gehoord. In de keuken wordt het Franse raffinement gekoppeld aan Duitse hoeveelheden. Hoogst schilderachtig zijn vele dorpen en stadjes: fonteinen met beelden en bloemen; vergulde smeedijzeren hangborden; oude torens, stadsmuren en stadspoorten; vakwerkhuizen met houten balkons en erkers, trappen en torentjes, luchtige balustrades en...met vele bloemen. Bij het verlaten van een dorp zie je gewoonlijk de kerktoren van een volgend dorp oprijzen en langs de weg vind je soms een eenzaam Romaans kerkje, in een wei of tussen de akkers.


PROGRAMMAVOORSTEL ELZAS

Dag 1:

Busreis vanaf opstapplaats in Nederland.
Aankomst hotel en check-in.
Diner mogelijk in het gastronomische restaurant van het hotel.


Dag 2:

Ontbijtbuffet in het hotel

Wijnroute
De schilderachtige wijnroute heeft een lengte van 180 km en loopt van Marlenheim naar Thann, langs historische plaatsjes met kasseienstraatjes, middeleeuwse vakwerkhuizen en renaissancistische fonteinen.

U maakt kennis met wijnmakers en zij zullen u vertellen over hun beroep en hun beste wijnen. U krijgt een rondleiding door de kelders en het proces van fabricage. U eindigt met een proeverij van 4 wijnen, vergezeld van een andere specialiteit uit de Elzas: de Kougelhopf.

Lunch in een streekrestaurant (3-gangen menu met Munsterkaas in een van de gangen)

Voortzetting van de wijnroute.

Colmar
Colmar is de best bewaard gebleven stad in de Elzas. Als handelsnederzetting enrivierhaven kende de stad zijn bloeiperiode in de 16de eeuw, toen wijnhandelaren hun wijn verscheepten langs de kanalen in de schilderachtige wijk die nu Petite Venise wordt genoemd.

U kunt een bezoek brengen aan Musée d’Unterlinden, een internationaal gerenommeerd museum. Het museum is gevestigd in een oud Dominicaans klooster uit de XIIIe eeuw. Men vindt hiet oude kunstwerken van Grünewald, Schongauer en Granach, maar ook moderne kunst zoals van Monet en Poliakoff. Daarnaast vindt men hier ook archeologische voorwerpen en decoratieve kunst.

Terugreis richting hotel.

Prijs dagprogramma a € 76,00 p.p. (Inclusief Engelstalige gids voor de hele dag, wijnproeverij met kougelhopf, 3-gangen lunch exclusief drankjes, exclusief entree museum)


Dag 3:

Ontbijt in het hotel

Haut-Koenigsbourg
Hoog boven het mooie dorpje St. Hippolyte, domineert kasteel Haut-Koenigsbourg. Willem II heeft in de XIXe eeuw opdracht gegeven tot restauratie en nu waant men er zich in de middeleeuwen mede dankzij de grote verzameling aan meubels en wapens uit deze tijd. De kantelen bieden een machtig uitzicht van de Vogezen tot aan het Zwarte Woud.

Bezoek aan Ribeauvillé. een charmant wijnstadje.

Lunch in een streekrestaurant (3-gangen menu exclusief drankjes)

Riquewihr
Wijngaarden lopen tot aan de muren van Riquewihr, het mooiste dorpje langs de Route du Vin van de Elzas. De pragmatische wijnboeren van Riquewihr planten rozen aan het eind van iedere rij wijnstokken, zowel vanwege hun decoratieve effect als om parasieten in een vroeg stadium op te sporen. Het dorp was tot de Revolutie eigendom van de graven Württemberg en is rijk geworden door de wijnbouw, van Tokay en Pinot Gris tot Gewürztraminer en Riesling. Riquewihr is een aaneenschakeling van geplaveide stegen, balkons met geraniums, binnenhoven met galerijen, romantische dubbele stadswallen en wachttorens.

Prijs dagprogramma a € 105,50 p.p. (Inclusief Engelstalige gids voor de hele dag, entree Haut-Koeningsbourg, proeverij eenden- en ganzenlever met een glaasje pinot gris, 3-gangen lunch exclusief drankjes)


Dag 4:

Ontbijt in het hotel en check-out.

Vertrek per touringcar.

Aankomst Nederland.


Ook naar de Elzas met uw bedrijf of vriendenclub?
Of liever naar het Loiregebied, de Champagne, Bordeauxstreek, Cotes du Rhône, Beaujolais of nog een andere wijnstreek?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan:


info@rothkrantz-reizen.nl


Terug naar boven
NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100

Excursies Elzas:

 • rondleiding wijnhuis
 • wijnproeverij
 • kookcursus
 • fietstocht langs wijngaarden
 • stadswandeling o.l.v. gids
Ook wijnreizen naar:

 • Bordeaux
 • Beaujolais
 • Champagne
 • Loire
 • Provence

 • Italië
 • Spanje


 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM