Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
Andere pagina's in dit onderdeel
Bologna - Florence - Milaan - Napels / Amalfikust - Rome - SiciliŽ - VenetiŽ - Dagtocht Ferrari - Koken & wijn - Mille Miglia - Toscane per Vespa /Fiat 500

rome_bij_avond.jpg
toscane_landschap_3.jpg
fiatje_500.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!


LA BELLA ITALIA!

La bella ItaliŽ doet zijn naam eer aan, dat is zeker. De enorme culturele rijkdom van het land, de schitterende natuur en de uitstekende keuken maken dat velen hier ieder jaar terugkeren.

Wie in ItaliŽ komt kijkt zijn ogen uit aan de schitterende beelden, schilderijen en frescoís. Tijdens een wandeling door de stad, Rome, Florence, Verona of Pisa, wordt men overweldigd door de prachtige bouwwerken.

Beroemd zijn de meren van ItaliŽ in het noorden. Het Gardameer, Comomeer, Lago Maggiore en het meer van Lugano liggen in prachtige bergachtige gebieden met veel aan natuurschoon en zijn drukbezochte vakantiebestemmingen. Minder bekend maar zeker niet minder mooi zijn de zuidelijkere meren, zoals het meer van Trasimeno, Bolsena en Bracciano.

De laatste jaren wint ItaliŽ ook aan populariteit als wintersportbestemming. De wintersportplaatsen in ItaliŽ variŽren van "Frans aandoende" skistations in Aosta en Piemonte tot wintersportplaatsen in bijv. Alto Adige en Trentino.

Het leven van Italianen lijkt vaak om eten te draaien. Ze lunchen en dineren uitgebreid. Alleen voor het ontbijt nemen ze nauwelijks tijd, slechts een cappuccino en een zoet croissantje staand aan de bar. De lunch bestaat meestal uit een flink bord pasta. Na de siŽsta begint de avond met flaneren op straat met een gelati natuurlijk en daarna gaan de Italianen uitgebreid eten!

Koken & wijn
ITALIň EN SPORT
Een onafscheidelijke ťťnheid, want Italianen zijn gek op sport!

De populairste sport is het voetbal, Calcio, daar kun je niet omheen. Grote clubs als Inter Milan, AC Milan en Juventus zijn een begrip in de voetbalwereld.

Op een goede tweede plaats komt de racerij en dan wordt natuurlijk de Formula Uno bedoeld. Denk hierbij aan Alfa Romeo en uiteraard aan de successen van Ferrari.
Laten we ook de motorsport niet vergeten, de MotoGP, met de Gran Premio van ItaliŽ genoemd.

Net na het racen komt het wielrennen, de Giro díItalia heeft grote namen voortgebracht. Grote Italiaanse kampioenen als Fausto Coppi, Felice Gimondi en Marco Pantani hebben hierin meegereden en met succes!

Naast deze zeer populaire sporten heeft Italia ook een bijzonder sterke volleybalcompetitie en hebben ze recent nog een Europese en Wereldtitel weten te bemachtigen.

In 2006 was Torino de gastheer voor de Olympische Winterspelen. Dit geeft aan dat ItaliŽ ook in wintersporten zoals skiŽn en schaatsen thuis is.

Rothkrantz Reizen biedt u aantrekkelijk arrangementen incl. reserveringen rondom voetbal en ieder Evento sportivo; een leuk idee tijdens uw incentive of meeting/congres!

Dagtocht Ferrari
Mille Miglia
SLOW FOOD INCENTIVE WINTER WEEKEND IN PIEMONTE MET EEN FIAT 500

PROGRAMMA

Dag 1

Aankomst op Turin en welkom.
Vertrek naar het hotel : check in hotel Ca del Lupo of relais Montemarino
Afleveren van de Fiat 500 (2 personen per Fiat)
BAROLO tour
We rijden via La Morra naar Annunziata voor een Barolo wijnpreoeverij bij een Barolo wijnboer.
12h30: non alcoholic aperitief op het terras van het kasteel in Barolo ( verschillende verse fruitsappen en vers fruit)
Na het fruit aperitief rijden we naar het restaurant voor de lunch.
13h00: Lunch in Roddino op een agriturismo.
Na de lunch verder zetting met de Barolo tour met een bezoek aan Serra Lunga. Na het bezoek wordt er een GELATO geserveerd alvorens men terug met de Fiat 500 vertrekt.
Rond 18h00 zijn we terug in het hotel
Diner in het hotel.

Dag 2

7h30: Koffie in het hotel en vertrek met de Fiat5oo naar de bossen van Roero voor een TRUFFELJACHT met een Truffel jager en zijn hond. Na de jacht, gaan we op een boerderij een Truffel ontbijt nemen ( in optie en dit enkel begin oktober tot 15 december) of keren we terug naar het hotel voor het ontbijt.
Na het ontbijt vertrek voor de Barbaresco tour, wijn proeverij bij een barbaresco wijn producent.
Lunch in Treiso in het restaurant Profumo del vino
15h00: zetten we onze tocht verder met een cappuccino stop onderweg.
18h00: aankomst in het hotel.
20h00: diner in het SLOW FOOD restaurant Bocondevino in Bra

Dag 3

Ontbijt en check out.
Na het ontbijt vertrek met Fiat 500 naar Turin.
Geleid bezoek aan de stad. Lunch op de Piazza San Carlo. Vrije tijd in de stad.

Test Piste Lingotto
Rond 16h00 rijden we met onze Fiat 500 op de test piste op het dak van het oude Fiat gebouw LINGOTTO .
Hier nemen we een aperitief met hapjes op het terras van het restaurant LA PISTA. Na het aperitief rijden we terug naar beneden waar we de Fiat500 achterlaten en nemen we de bus naar de luchthaven.

Prijs arrangement 3 dagen/2 nachten ŗ Ä 687,50 p.p.

Inclusief:
 • vermeld programma
 • overnachting op basis van een tweepersoonskamer
 • 1 Fiat 500 voor 2 personen inclusief benzine
 • verzekering (de Fiat is verzekerd tegen brand-diefstal en tegen schade aan derden)

Exclusief:
 • vlucht
 • toeslag 1-persoonskamer ŗ Ä 40,00 per nacht.
 • toeslag Drankjes bij maaltijden ŗ Ä 57,50 p.p.
 • toeslag Truffel ontbijt ŗ 57,50 p.p.

Toscane per Vespa /Fiat 500
STEDENREIZEN

Napels
De hoofdstad van Campania, Napels, is een van de weinige antieke steden van Europa die nooit helemaal zijn verdwenen. Gesticht door de Grieken, verfraaid door de Romeinen, vormde de stad in de loop der tijd een rijke buit voor onder meer de Fransen en de Spanjaarden. Het moderne Napels is een beetje een chaotische stad die prachtig gelegen is aan de oevers van de Golf van Napels. Voor de kust liggen de eilandjes Capri, Ischia en Procida. Aan de voet van de vulkaan de Vesuvius, lagen de plaatsjes Pompeii en Herculaneum, die bij een uitbarsting werden verwoest. Ze vormen nu de belangrijkste Romeinse ruines van Italie.

Voorbeeldreis Napels / Amalfikust

Rome
2754 jaren van geschiedenis hebben een stad gecreŽerd uniek in de wereld, waar archaÔsche monumenten uit de Romeinse republiek worden overlapt door de grootsheid van die uit het keizerlijke Rijk. Waar naast de catacombe, de eerste plaatsen van het christelijke geloof, vele kerken zjin gebouwd. Intussen vulden de pauselijke familieleden de stad met huizen zo groot als paleizen en haar omgeving met schitterende villaís. Rijkdom en macht gaven de Romeinen eens de mogelijkheid om zich meester te maken van de mooiste beelden en de beste schilderijen van het hele middellandse zee gebied, terwijl in andere periodes schilders, beeldhouwers, en architecten werden aangetrokken door het mecenaat van pauzen als Julius II of Paulus III. Door het werk van zowel de een als de ander, roemt Rome vandaag een van de grootste bestaande concentraties van kunstwerken in de wereld. Naast het buitengewone schouwspel van de stad, met haar enorme ruÔnes, haar gezellige wijken, de pleinen uit de 15e en 16e eeuw, de immense kathedralen bevindt zich ook een vermogen aan musea die vooral in de laatste jaren geheel zijn gerestaureerd en opnieuw geopend.

Voorbeeldreis Rome

VenetiŽ
VenetiŽ is een fascinerende stad, gebouwd op 118 kleine eilanden. U kunt niet om het water, de paleizen, de gondels en de toeristen heen. Het Piazza San Marco is het levendige centrum van deze toeristische trekpleister. Hier vindt u de beroemde duiven, de San Marco Kerk, prachtige paleizen en chique cafťs en winkels. De vaporetto (gemotoriseerde waterbus) is het belangrijkste vervoermiddel door de grachten. De voornaamste gracht is de Canal Grande, vanaf hier heeft u het mooiste uitzicht op het Caí díOro (kostbaarste gebouw van VenetiŽ). Indien u het bekende VenetiŽ wilt leren kennen, raden wij u een gondelvaart aan, of gewoon om de romantiek te voelen die hier in de lucht hangt. Met een beetje geluk trakteert uw gondelier u op een beroemde aria!

Voorbeeldreis VenetiŽ


Terug naar boven
NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100


ggto_logo_blauw_zonderondertitel.jpg


 • culturele rondreizen
 • kookreizen
 • fietsreizen
 • tourtochten
 • tortellini workshop
 • risotto workshop
 • wijnreizen
 • proseccoreizen
 • kook & wijntours
 • opera Verona
 • voetbal Milaan
 • trouwerijen


 •  
  Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
   

   
  Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
   
   
  powered by SitesToGo TM