Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Italie > VenetiŽ

veneti_panorama.jpg
venetie_gondels.jpg
venetie_masker.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!


Venetie
Venetie is een fascinerende stad, gebouwd op 118 kleine eilanden. U kunt niet om het water, de paleizen, de gondels en de toeristen heen. Het Piazza San Marco is het levendige centrum van deze toeristische trekpleister. Hier vindt u de beroemde duiven, de San Marco Kerk, prachtige paleizen en chique cafes en winkels. De vaporetto (gemotoriseerde waterbus) is het belangrijkste vervoermiddel door de grachten. De voornaamste gracht is de Canal Grande, vanaf hier heeft u het mooiste uitzicht op het CaÔŅĹ dÔŅĹOro (kostbaarste gebouw van Venetie). Indien u het bekende Venetie wilt leren kennen, raden wij u een gondelvaart aan, of gewoon om de romantiek te voelen die hier in de lucht hangt. Met een beetje geluk trakteert uw gondelier u op een beroemde aria!

Belangrijkste bezienswaardigheden:
San Marco Plein, San Marco Kerk, Rialtobrug, Dogenpaleis, Brug der Zuchten en de talloze paleizen langs het Canal Grande.


3-DAAGS PROGRAMMAVOOSTEL

Dag 1

Vlucht naar Venetie.

Ontvangst door lokale gids op de luchthaven van Venetie. De bagage wordt in ontvangst genomen en gaat direct naar het hotel. De gasten gaan per watertaxi naar het hotel.

Klassiek Venetie (2 uur)
Deze wandeling onder leiding van een gids is een echte must!
U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het San Marcoplein, de Rialtobrug, de basiliek, de brug der zuchten en het Dogenpaleis.

Of

Prive bezoek San Marco
Het is ook mogelijk om een prive bezoek van de basiliek van San Marco te organiseren na sluitingstijd om 19.30 uur. Dat betekent dat de deuren van deze prachtige basiliek alleen voor de groep open gaan.

Aperitief bij het beroemde café Florian.

Florian
Een van de mooiste cafés ter wereld! Het is al gevestigd op deze plek sinds 1720 en is het oudste cafe van Italie. Alle grootheden ter wereld hebben hier hun koffie of hun borreltje gedronken. Het is net zo belangrijk dit lokaal bezocht te hebben als de kerk van binnen gezien te hebben. De drankjes worden geserveerd op grote zilveren dienbladen en de serveerders zijn in rok. De rekening is schrikken maar het is de moeite waard.

Diner bij restaurant Raffeale.

Da Raffeale
Gelegen aan een kanaaltje en behoort tot de betere restaurants van Venetie. Het eten is goed en de sfeer is elegant. Het restaurant is versierd met een collectie van antieke wapens en een schitterende open haard.

Rest van de avond ter vrije besteding.


Dag 2

Ontbijt in het hotel.

Eilandenexcursie
Vaartocht langs het kerkhof eiland waar veel beroemde Venetianen zijn begraven. De eerste stop is natuurlijk het beroemde eiland Murano, dat vol staat met verschillende glasfabrieken. Bezoek aan een glasfabriek met uitleg over het maken van het beroemde Venetiaanse glas.

Door naar Torcello.

Torcello
Een van de oudste eilanden van de lagoon. Het is hier waar de republiek van Venetie is ontstaan en uitgegroeid tot een van de machtigste republieken in de Europese geschiedenis. Ooit een eiland vol met leven, huizen, kloosters, ziekenhuizen etc. Nu een eiland met 10 woningen en de oudste kerk van Venetie met de meest schitterende mozaieken in de westerse wereld.

Tijd om de kerk te bezoeken en even rond te wandelen over dit wel heel bijzondere eiland.

Lunch in een toprestaurant.

Cipriani
Een toprestaurant waar alle grote ter wereld ooit hebben gegeten, van Winston Churchil, lady Di , alle Amerikaanse presidenten. Dit restaurant was de absolute favoriet van Hemingway die hier ook een lange tijd heeft gewoond. Het restaurant bezit een fantastische tuin en het is hier heerlijk toeven.

Of

Lunch in een van de kleurrijke restaurantjes van Burano.

Na de lunch bezoek aan het Eiland Burano:

Burano
Op dit eiland leven de mannen van de visvangst. De vrouwen voldoen hun tijd met wachten op hun mannen door het maken van kant en het kleurig schilderen van hun huisjes. Het lijkt eerder op een Caribische eilandje dan een eilandje in de lagune van Venetie.

Eind van de middag terug in Venetie.

Tijd om even uit te rusten en/of op te knappen voor het avondprogramma.

Diner bij een gezellig restaurantje op de vismarkt.

Poste Vece
Een van de historische restaurants van Venetie, gelegen op de vismarkt. In het restaurant zijn verschillende ruimtes, allemaal gezellig ingericht. Het heeft ook een tuin. Fantastische sfeer en uitstekend eten.

Rest van de avond ter vrije besteding.


Dag 3

Ontbijt in het hotel en check-out.

Transfer naar luchthaven.

Vertrek vlucht.


Met uw bedrijf of vriendengroep naar Venetie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

info@rothkrantz-reizen.nlTerug naar boven
NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100
TEAMBUILDING / WORKSHOP

Maskers beschilderen
Typisch Venetiaanse workshop. 3 uur durende workshop waarbij u uitleg krijgt over het ontstaan en de betekenis van de maskers. Na uitleg van de Venetiaanse technieken gaat u zelf aan de slag. Geweldig souvenir!

Workshop gondel varen
Deze workshop kan ook prima gebruikt worden voor teambuilding-activiteit. Blijft uw team overeind? 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM