Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Italie > Napels / Amalfikust

napelsstraatje.jpg
positano.jpg
capriblue_grotto.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!


Voorbeeldreis NAPELS / AMALFI

Ontvangst op de luchthaven door een Nederlandstalige/Engelstalige gids.

Citytour
Panoramische rit per privé touringcar. U komt langs het vissersdorpje Santa Lucia, dat zich binnen de stadsgrenzen bevindt en u komt langs het Castel dellÓvo, gebouwd door de Noormannen, maar daarna door alle veroveraars met de grond gelijk gemaakt en weer opgebouwd. U komt langs de vismarkt en de boulevard, waar de Napolitanen graag een wandelingetje maken. Uiteraard kimt u bij het mooiste plein van Napels, de Piazza Plescibito. Hier bevindt zich het Theater van San Carlo, na de Scala van Milaan, het belangrijkste theater van Italië. Verder ziet u hier de Galleria di Umberto I, een interessant staaltje van moderne architectuur. Ook het Palazzi Reale , het koninklijk paleis en café Gambrinus, het oudste en meest elegante café van Napels, bevinden zich hier.

Check-in hotel in Napels of Sorrento.

Diner in een van de vele restaurants van Napels of Sorrento.


Dag 2

Ontbijt in het hotel.

Vesuvius en Pompei
U wordt opgehaald door de gids in uw hotel en u brengt een bezoek aan de slapende vulkaan Vesuvius en de opgravingen van Pompei.

De Vesuvius slaapt al 50 jaar, de laatste uitbarsting was in 1944. Sindsdien rommelt hij alleen maar. Een nieuwe uitbarsting zou een ramp betekenen, want sinds 1944 is de stad Napels enorm uit zijn voegen gegroeid en de vulkaan ligt nu ten midden van de stad. Een nieuwe uitbarsting zou kunnen betekenen dat een groot gedeelte van de stad bedolven zou worden.

Lunch.

Pompei werd compleet vernield tijdens de gewelddadige eruptie van 79 na Christus. In 1748 werden grote delen blootgelegd. Vele gebouwen, straten, beelden en schilderingen waren intact. Tijdens een wandeling voelt men de sfeer van weleer.

Eind van de middag retour bij uw hotel.

Diner in een van de vele restaurants van Napels of Sorrento.

Of

Bezoek aan het paradijs eiland Capri
Volgens kenners is Capri een van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee. Het werd al ontdekt door de verschillende Romeinse keizers die hun zomerverblijven op het eiland bouwden. Maar het werd pas echt populair in de jaren 60 als “geheim plekje “ van de Hollywood sterren en de ontdekking van de “Grotta Azurra”. Het is een eiland van La Dolce Vita, schitterend natuurschoon, exclusieve winkels en dit alles omgeven door het fantastische blauw van de Middellandse Zee.

U brengt een bezoek aan het dorpje Capri, een van de twee dorpjes op het eiland. Hier bezoekt u de tuinen van keizer Augustus en La Piazette, het beroemdste plein van Capri. U loopt door de vele kleine straatjes, vol met peperdure winkels.
Daarnaast bezoekt u ook het andere dorpje, Anacapri. Dit dopje ligt hoog op de Monte Solare. U maakt een spectaculaire rit naar boven en kan u een bezoek brengen aan de schitterend gelegen villa van Axel Munthe. Deze villa ligt vol met bijzondere kunstwerken welke op het eiland zijn gevonden.U kunt met een stoeltjeslift nog verder de Monte Solare omhoog om te genieten van een prachtig uitzicht over het eiland.

Indien u kiest voor een bezoek aan het eiland Capri raden wij u aan om La Grotta Azurra te bezoeken. De blauwe grot wordt bezocht met vissersboten. U vertrekt uit de haven richting grot. Bij de grot liggen kleinere vissersbootjes te wachten die u in de grot kunnen brengen. Men moet zo plat mogelijk in de boot gaan liggen en tussen twee golven door is er dan een mogelijkheid de grot in te varen. In de grot is een uniek kleurenspel zichtbaar, een zee zo blauw……. Na 5 minuten bent u weer buiten.

Eind van de middag retour bij uw hotel.

Diner in een van de vele restaurants van Napels of Sorrento.


Dag 3

Ontbijt in het hotel.

Spacca Napoli
U wordt in het hotel opgehaald door de gids voor een bezoek aan Spacca Napoli. De Spacca Napoli is een lange straat die Napels in tweeën verdeeld, het is het hart van de stad. Dit is het Napels van de films van Sophia Loren, waar de oude dametjes buiten voor de deur de groente zitten schoon te maken, waar elke dag wasdag is, waar zich duizenden kleine winkeltjes bevinden. Maar hier bevinden zich ook de mooiste kerken van Napels, zoals San Domenico en San Lorenzo Maggiore. Bovendien zou men een bezoek moeten brengen aan de kloostertuin van Santa Chiara.
Einde wandeling.

Rest van de dag ter vrije besteding.

Of

Dagje op zee
Vaartocht langs de kust van Sorrento en langs de prachtige Amalfi kust varen. Indien het weer het toelaat kunnen we ergens stoppen voor een duik. Op de boot tijd om te relaxen, te baden in de zon te genieten van de uitzichten. Vervolgens gaan we aan wal in het pittoreske en schitterende Positano voor een lunch op het strand. Indien gewenst tijd om te winkelen en dit prachtige dorpje te ontdekken of organisatie van diverse strandspelletjes zoals frisbee, touwtrekken of beach volley.

Eind van de middag retour bij uw hotel.

Diner in een van de vele restaurants van Napels of Sorrento.


Dag 4

Ontbijt in het hotel en check-out.

Transfer van hotel naar vliegveld.


Interesse in een bedrijfsuitje, jubileumreis, vergaderarrangement of incentive Napels / Amalfi?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.


info@rothkrantz-reizen.nlTerug naar boven
NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100

EXCURSIES NAPELS en omgeving

 • panoramische tocht Amalfikust
 • wandeling Napels
 • pizza maken
 • bezoek mozzarella fabriek
 • wijn- en olijfolieproeverij
 • scootertocht
 • Pompei
 • Capri
 • Grotto Azurro
 • scootertocht Capri
 • cabriotaxirit Capri
 • sloepentocht Capri
 • Amalfikust vaartocht
 • zeiltocht
 • vintage spidertour
 • galadiner


 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM