Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Parijs > De leukste excursies

paris_velo.jpg
segway.jpg
parijs_per_2cv.jpg
Bedrijfsuitjes, jubileumreizen, vergaderarrangementen & incentives op maat!

Ook naar Parijs met uw bedrijf? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan:

info@rothkrantz-reizen.nl


DE LEUKSTE EXCURSIES OM PARIJS TE (HER)ONTDEKKEN!:

Alle wandelingen / meeste excursies met Nederlandstalige gidsen!

Stadstour Parijs
Gedurende een verkorte stadsrondrit ziet u veel van de bezienswaardigheden die Parijs te bieden heeft. Deze tour maakt een onmisbaar onderdeel uit van uw excursieprogramma om zo bekend te raken met Parijs, haar geschiedenis en haar monumenten. De route kan in overleg met de chauffeur en de gids gekozen worden.

Vluchtroute Da Vinci Code
Was u ook zo in de ban van de Da Vinci Code? Wilt u zelf de spanning voelen en door Parijs scheuren? Stadsrondrit langs Hotel Ritz, Champs Elysée, Louvre, Bois de Boulogne.

Bateaux Parisiens (ca. 1 uur)(zonder gids)
U vertrekt vanaf de oevers van de Seine voor een rondvaart op een van de Bateaux Parisiens. Parijs trekt langzaam aan u voorbij. Een fantastische mogelijkheid om op een originele manier Parijs en haar mooie monumenten te bezichtigen.

Dames-Verwendag te Parijs
Een dag (of meerdere natuurlijk) heerlijk bezig zijn met dingen die u leuk vindt: lekker naar een Franse kapper, opmaakadviezen van een Franse adviseur/adviseuse, shoppen in aparte winkeltjes met shop-assistent, rondneuzen in de grote warenhuizen, bezoek aan een mode-atelier of modeshow, wandeling met thema mode, pret-à-porter, schoenen, tassen, sieraden. Lekker champagne, thee of chocolade proeven, een heerlijke massage….

Kookworkshop Parijs
De workshops zijn een ideale manier om uw collega’s eens goed te leren kennen en is een supermix van gezellig, leerzaam, lekker en teambuilding.

Ook voor vriendengroepen, kookclubs, vrijgezellenuitje en families is het een mooie en gezellige gelegenheid.

Diverse thema’s mogelijk:
 • combi wijn en spijs: bereiden van een 3-gangen lunch of diner o.l.v. een chef-kok. Tekst en uitleg van bijbehorende wijnen door somelier tijdens lunch/diner.
 • seizoenskeuken
 • dagverse producten
 • cocktails met hapjes

Koken als teambuilding
Samen koken, samen eten zorgt voor saamhorigheid en verbinding. Bij groepen die samen gaan koken trekken alle aspecten van samenwerken en teamrollen voorbij. Gezamenlijk een maaltijd op tafel brengen vraagt om samenwerken, overleg, taken verdelen, onderhandelen, plannen, coördineren en organiseren.

Diverse thema’s mogelijk:
 • culinaire competitie met quizvragen
 • stresbestendigheid
 • collegiale kwaliteiten in de keuken
 • triathlon: groentesculpturen maken / chocoladeschilderen / zoete creaties maken
 • wie is de beste; maak het beste recept en versla daarmee uw tegenstanders

Paris Vélo (3 uur)
Parijs verkennen op een wel heel erg originele manier, per fiets. Dat moet een Nederlander wel aanspreken. Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids bezoekt u verschillende interessante wijken van de stad. Op deze manier komt u op plekken waar normaal gesproken geen toerist komt. U fiets door nauwe straatjes, langs parkjes en de schitterende gebouwen van Parijs. Onderweg wordt een stop gemaakt om een lekker kopje koffie te drinken.

Parijs verkennen in een 2CV
Venetie heeft zijn gondels, New York heeft zijn taxis, Londen heeft zijn bussen en Parijs heeft…. zijn 2CV’s. Maak een intieme tocht door het hart van Parijs op de achterbank van de meest Franse auto en geniet van het machtige uitzicht mede door het open dak. Een unieke manier om Parijs te (her)ontdekken.

Parijs op de City Segway (Step)
Ook de City Segway Tours is een nieuw initiatief in de Franse hoofdstad. Met deze tours verkent men de stad onder leiding van een Engels sprekende gids tijdens een ca. 4 uur durende rondrit met een zogenaamde Segway, een gemotoriseerde step. Deze step is zeer eenvoudig in het gebruik: door vooruit te leunen gaat men voorwaarts en door rechtop te gaan staan remt de Segway

Jeu de Boules Montmartre
U krijgt de gelegenheid om de fijne kneepjes van het typisch Franse spelletje Jeu de Boules of Petanque onder de knie te krijgen. Hiervoor hebben wij een mooie locatie uitgekozen aan de voet van de Montmarte. Onze Nederlandstalige gids legt u allereerst de spelregels uit van het spel. Daarna speelt u een competitie met uw reisgenoten, waarbij u uw “Jeu de Boules-talent” kunt testen. Indien gewenst organiseren wij een prijs voor de winnaar in de vorm van een medaille of een mooi aandenken aan Parijs.

Speurtocht ( halve dag )
Een originele en uitdagende manier om kennis te maken met Parijs! Voor de speurtocht hebben wij vooraf een route en beschrijving voorbereid, aangekleed met vragen over allerlei zaken die men op de route tegenkomt. Op deze leuke manier kunt u spelenderwijs door een gedeelte van de stad flaneren. Onderweg wordt u verrast en gevraagd verschillende opdrachten te doen. Zo kan men op één van de romantische binnenplaatsen van Parijs onze schilder verwachten. Deze zal aan de groepen vragen om gezamenlijk een kunstwerk te fabriceren met een specifiek thema. Ook speelt er een accordeonist in de horeca gelegenheid, waar men de diverse bekende Franse chansons dient mee te zingen.

Wijnproeverij in Parijs!
Geniet van een onvergetelijke Engelstalige wijnproeverij in Parijs. Verfrissende benadering met het accent op plezier en vermaak in een gezellige omgeving.

Jazz in Parijs
Melancholieke saxofoonklanken, zwarte coltruien en rokerige jazzkelders: Jazz en Parijs horen bij elkaar. U wilt deze sfeer ook eens proeven? Ik laat u graag genieten van een onvervalst avondje Jazz in Caveau de la Huchette, Le Petit Opportun, Petit Journal Montparnasse, Jazz Club Lionel Hampton of Arbuci.

Teambuilding: GPS Parijs, te voet of per fiets
Een uniek en interactief programma, waarbij men op een ontspannen manier de mooiste bezienswaardigheden van de stad leert kennen.

Twizy Tour
Altijd al eens in Parijs willen rijden? Beleef het avontuur! Neem plaats achter het stuur van de Twizy en verken Parijs. Twizy laat u de verborgen, ongewone en authentieke plekken zien van Parijs. De GPS vertelt u alles wat u wilt weten.

Zodiac over de Seine
Diverse mogelijkheden op het water per zodiac (gemotoriseerde opblaasboot). Vaartochtjes, speurtochten, behendigheidsrace of teambuilding. Kan zowel in als buiten Parijs.


PARIJS CULTUREEL

Tour Eiffel
De Eiffeltoren (Tour Eiffel) werd oorspronkelijk gebouwd om de bezoekers van de Wereldtentoonstelling van 1889 te imponeren en zou de tijdelijke toevoeging aan de Parijse skyline zijn. Ingenieur Gustave Eiffels ontwerp werd door de 19de-eeuwse estheten openlijk verfoeid. Tot 1931 toen het Empire State Building in New York werd voltooid, was dit het hoogste gebouw ter wereld. Nu is de toren het symbool van Parijs. Sinds de recente renovatie en de installatie van nieuwe verlichting ziet hij er beter uit dan ooit.

Catacomben
Een bezoek aan de Catacomben. In 1786 ging er een monumentaal project van start: Miljoenen schedels en botten werden verplaatst van de onhygienische stadsbegraafplaats in Les Halles naar de oude groeves die waren ontstaan door opgravingen aan de voet van de drie bergen " Montparnasse", "Montrouge" en "Montsouris". Het kostte 15 maanden om de botten en rottende lichamen 's nachts per kar door de stad naar hun nieuwe rust plaats te brengen. Net voor de revolutie hield de Compte d'Artois ( de latere Karel V) wilde feesten in de Catacomben, en tijdens de tweede Wereldoorlog was dit het hoofdkwartier van het franse verzet. Boven de deur staan de woorden "Stop! Dit is het rijk der dood.

Riool van Parijs:
Het riool is in totaal 2100 km lang, de afstand tussen Parijs en Istanboel. Afgelopen eeuw is het riool populair geworden bij toeristen. Rondleidingen worden alleen nog maar gegeven in het kleine gebied rond de ingang op de Quay d'Orsay en worden tegenwoordig te voet afgelegd. Er is een rioolmuseum ingericht waar de bezoekers de ondergrondse geheimen van het ondergrondse Parijs kunnen leren kennen. Alleen geopend op maandag, dinsdag, woensdag, zaterdag en
zondag.

Musée d’Orsay
Bezoek aan dit prachtige museum, gelegen aan de Seine, met zijn indrukwekkende collectie impressionistische meesterwerken (waaronder schilderijen van grootheden zoals Monet, Manet, Couture en Delacroix) en post-impressionistische kunst van o.a. Cézanne, Gaugin, Toulouse-Lautrec en matisse.

Musée du Louvre
De Pyramide van het Louvre is de populaire hoofdingang van het gelijknamige museum en werd in 1989 geopend. Onder begeleiding van een deskundige gids is het zeer de moeite waard om tegelijkertijd het onlangs geopende winkelcentrum te bezichtigen, dat onder het Louvre gehuisvest is. In het museum kunt u de westerse kunst uit de Middel-Eeuwen tot 1848 bezichtigen (schilderijen, beeldhouwwerken, kunstvoorwerpen en grafische kunst). Tevens vindt u er de kunst van de oude beschavingen (die van het Verre Oosten, Egyptisch, Grieks, Etruskisch en Romaans).

Musée Marmottan
Dit prachtige museum werd in 1932 gevestigd in het 19de eeuwse huis van de kunsthistoricus Paul Marmottan toen hij zijn huis en zijn verzameling kunst en meubelen doneerde aan het Institut de France. De aandacht van het museum verlegde zich in 1971 toen Michel Monet 65 schilderijen van zijn vader, de impressionistische schilder Claude Monet, aan de staat schonk. Hier hangen enkele van Monets beroemdste werken. Bovendien verwierf het museum ook een deel van de persoonlijke collectie van Monet, waaronder schilderijen van Camille Pissaro, Renoir en Sisley.

Versailles
Eén van de meest spectaculaire kastelen van Frankrijk is het “Chateau de Versailles”. Dit kasteel, net buiten Parijs, werd gebouwd door koning Lodewijk XIV. Een bezoek aan dit kasteel brengt u terug in eeuw van de Verlichting. Tijdens de wandeling door de spiegelzaal en de koninklijke vertrekken vertelt een gids u alles over de koningen Lodewijk XIV, XV en XVI en niet te vergeten Molière, Colbert, Mozart, Madame de Maintenon, Madame de Pompadour etc... Na het bezoek van het kasteel kunt u genieten van de schitterende tuinen die naast het kasteel zijn aangelegd.


PARIJS BIJ AVOND

Happy Days
Op zoek naar een swingende avond in Parijs? Genieten in een gezellig restaurant? Zelf de dansvloer op maar geen zin om in de rij te staan voor een trendy club?

Sfeervol diner met muziek uit de 60-er, 70-er en 80-er jaren. Tijdens diner videoclips en rustige muziek, na het diner gaat de show echt beginnen. Live optredens afgewisseld met clips. Haal uw herinneringen op! Ray Charles, Aretha Franklin, Ike et Tina Turner... de toon is gezet en de sfeer is super !

Prijs vanaf € 80,00 p.p.

Le Bel Canto
Wie van Parijs, opera en lekker eten houdt, kan dit combineren bij Le Bel Canto.
Het personeel dat uit zo’n 100 medewerkers bestaat, is niet alleen bedreven in serveren, maar ook in het zingen van klassieke stukken zoals Pucini of Verdi. Dus schrik niet als één van de obers opeens in een klassieke area uitbarst tijdens het serveren van je voorgerecht.

Prijs diner vanaf € 104,50 p.p. (Incl. amuse-bouche, 3-gangen menu, 1/2 fles wijn, 1/2 fles mineraalwater, een kopje koffie en de zangkunsten van het personeel)

Diner op de Seine
Om 20.00 wordt u ontvangen op “Les Bateaux Parisiens”, welke vertrekt om 20.30. Onder het genot van een heerlijk viergangen diner en sfeervolle muzikale begeleiding, trekt Parijs langzaam aan u voorbij. Een fantastische mogelijkheid om geheel exclusief, tijdens een rondvaart over de Seine te kunnen dineren en dansen. De sfeervolle boot is van binnen geheel van hout en beschikt over een dansvloer. Het diner wordt altijd met de grootste zorg bereid, en is van uitstekende kwaliteit. Een muzikaal ensemble zal zorgen voor de perfect ambiance tijdens de avond, waarbij tussen de gerechten door een dansje kan worden gewaagd...... (avondkleding verplicht)

Paradis Latin
Een wervelend typisch Parijs cabaret, in het hartje van het Quartier Latin. Dit spektakel is een cabaret van het eerste uur, gevestigd in het authentieke theater van eind vorige eeuw. Bij aanvang wordt u onthaald met een welkomst cocktail, waarna u een menu krijgt aangeboden. Na het diner begint het spektakel welke 2 uur duurt. De uitvoering vindt niet alleen op het podium plaats, maar de zaal wordt op ludieke wijze hierin betrokken. Het succes van de show zit ‘m in de getalenteerde artiesten en de originele choreografie. Het is een ware symfonie van kleuren, muziek en dans. Natuurlijk zult u hier ook Frankrijks nationale dans de “Cancan” zien. Al met al een levendige show met een aanstekelijk ritme. Aanvang diner 20.00 uur, aanvang show 21.30 uur ( avondkleding gewenst ).

Brasil Tropical
In een exotische omgeving, op een ritme van salsa, samba en lambada, ontdekt u de Brasiliaanse culinaire tradities. Na dit heerlijks volgt een Braziliaanse show, vol kleur en emoties. Het geheel eindigt rond 24:00 uur in een Carnaval de Rio en neemt u mee naar de dansvloer. Dansgelegenheid tot 01:00 uur.

Moulin Rouge
Eén van de oudste theaters van Parijs en misschien wel ‘s werelds beroemdste cabaret. Hier werd de “Can Can” geboren en laten 60 danseressen iedere avond deze alom bekende dans herleven. Het prachtige decor is zeer kleurig, en de kostuums van de danseressen zijn royaal verzien van veren, sierstenen en bont. Gedurende de hele show worden er meer dan 1.000 kostuums gedragen! Er worden internationaal bekende nummers gezongen, er wordt gedanst en... gezwommen in een enorm aquarium. Kortom twee uur lang een wervelende show met dansers en danseressen, zang en variété. Om 19.00 uur wordt u ontvangen voor het diner en om 21.00 uur begint de show (avondkleding gewenst). De plaatsen zijn afhankelijk van beschikbaarheid, het gekozen menu en de periode.

Jazz in Parijs
Melancholieke saxofoonklanken, zwarte coltruien en rokerige jazzkelders: Jazz en Parijs horen bij elkaar. U wilt deze sfeer ook eens proeven? Ik laat u graag genieten van een onvervalst avondje Jazz in Caveau de la Huchette, Le Petit Opportun, Petit Journal Montparnasse, Jazz Club Lionel Hampton of Arbuci.


WANDELINGEN DOOR PARIJS

Wandeling door Montmarte (ca. 3 uur)
Onze wandeling begint aan de voet van de zandstenen "butte" (heuvel) waar de oude theaters en danszalen inmiddels zijn vervangen door opzichtige rockclubs. Hij gaat steil de heuvel op naar het oorspronkelijke dorp en voert door smalle straten waarin nog steeds de sfeer hangt die Van Gogh zo goed wist te vangen. Daarna gaat de wandeling naar het Place Blanche. Montmartre en kunst zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. De heuvel (de butte) van de Montmartre is nog even aantrekkelijk als vroeger en de dorpse atmosfeer is merkwaardigerwijs intact gebleven. Op het Place du Tetre komen de sneltekenaars en de souvenirsverkopers samen. Elders in de wijk vindt u bekoorlijke pleintjes, kronkelende straatjes, kleine balkons, lange trappen en de beroemde wijngaard van de butte.

Ontdek de Marais; sfeervol en trendy - wandeling (ca. 3 uur)
Aan de rechteroever van de Seine, ‘Rive Droite’ bevindt zich één van de meest
gezellige buurten van dit moment, de Marais. Zoveel winkeltjes, restaurants en
bars als er in de kleine straatjes zitten, vind je nergens anders in Parijs. Alles is hier klein en smal, maar daarom ook ontzettend sfeervol. In deze wijk zijn veel joodse Witrussen woonachtig waarvan de voorouders tijdens de Russische Revolutie zijn gevlucht. De vele koosjere winkeltjes en restaurants en synagogen geven de wijk een kleurrijke en levendige sfeer. Buiten de Joodse winkels vind je hier ook trendy kledingontwerpers, mooie antiekwinkels en hippe galeries. Dit is dé plek voor vele Parijzenaars om hun vrije dag door te brengen, slenterend langs de winkels en genietend van één van de vele restaurants.

Quartier Latin
In deze oude wijk aan de rivier, tussen de Seine en de Jardin du Luxembourg, vindt u boekwinkels voor studenten, cafés, bioscopen en jazzclubs. Hier staan de beroemde scholen, waaronder twee zeer prestigieuze lycées, Henri IV en Louis le Grand, die wordt bezocht door een groot deel van de toekomstige Franse elite. Hier vond de opstand van mei 1968 plaats. Op de Boulevard St. Michel, de hoofdstraat van de wijk, werd toen gedemonstreerd door jongeren en arbeiders. Nu wordt hier volop gehandeld. Er zijn veel goedkope winkeltjes en stalletjes voor een snelle hap. In de vele nauwe straatjes met stenen plaveisel rond de boulevard vindt u tal van winkels met artikelen uit verre landen, bizarre boetiekjes en avant-garde bioscopen en theaters. Maar de 800-jarige geschiedenis van de wijk is op veel plaatsen bewaard gebleven. De sorbonne heeft zijn oude karakter behouden en in het oostelijke deel van de wijk vindt u straten uit de 12de eeuw. Zo is de Rus St.-Jacques bewaard gebleven, de lange Romeinse weg die dwars door de stad loopt en de voorloper is van alle andere straten.

NIEUW NIEUW NIEUW

Les Docks: centrum van mode en design
Bijzonder gebouw (architecten Jakob en MacFarlane) met groen ‘dak’ van glas en staal, dat het golvende water van de Seine voorstelt. Er huist een modeopleiding in en er zijn boetieks waarvan de inhoud regelmatig wisselt. Tevens zijn er diverse horecagelegenheden.

Het modemuseum Galliera houdt twee tentoonstellingen. In de ene kun je modeontwerpen zien van de beroemde Spaanse modekoning Balenciaga (1895-1972). Hij verzamelde alles over mode vanaf de 18e eeuw tot nu. Die verzameling is nu te zien, evenals werk van hemzelf uit de 20e eeuw. De tweede tentoonstelling is een installatie, White Drama, van ontwerper Rei Kawakubo met daarin de collectie zomer 2012 van het Japanse merk Comme des Garçons. Daarbij heeft zij de klassieke modeshow totaal omgegooid.

Er zijn drie modeboetieks waar jonge modeontwerpers hun kleding laten zien: het Résidence Atelier van Yiqing Yin, de concept-store Pigalle en de pop-up store Bleu de Paname. Verder zijn er twee designgaleries M1 en M3 met werk van jonge ontwerpers.

Aan het eind van de zomer zal ten slotte Moon Roof klaar zijn, een combinatie van bar, restaurant en club op het immense terras op het dak.

Les Docks is geopend dinsdag t/m zondag van 10-18 uur.

NIEUW NIEUW NIEUW
SHOPPINGROUTES:
(Voor klanten die op eigen gelegenheid shoppen)

Bobo-Chic
Deze shoppers cultiveren een eigen stijl en mixen tijdloze basics met designer stukken. Zij volgen niet slaafs de mode trends. Kenmerken: stijlvol en tijdloos.

Creatief
Dit zijn de pioniers met een talent voor het spotten van nieuw designers, toekomstige sterren en nog niet bekende ontwerpers. Zij creëren hun eigen stijl en zij dragen de kleding die morgen door iedereen gedragen zal worden.

Fushion Fashion
Dit zijn echte globetrotters met een geweten. Hun stijl is een mengeling van etnische stijlen met een unieke Parijse touch. Voorkeur voor handwerk en organische producten.

Klassiek
Klassieke shoppers houden van de sophisticated stijl van de Franse mode en winkelen voornamelijk bij zaken die hebben bijgedragen aan de Franse reputatie van haute couture, accessoires en juwelen. De focus ligt op mode die altijd stijl heeft.

Trendy
Trendy shoppers blijven goed op de hoogte van de laatste trends en niet te missen accessoires. Zij wensen nooit gezien te worden in mode van afgelopen jaar.

Welk type bent u?
Graag met een stel shoppers naar Parijs?

Prijs hotel vanaf € 30,00 p.p.p.n. (Campanile Bobigny en/of Campanile Pantin)
Ook andere hotels mogelijk. Prijs op aanvraag.

Prijs Shoproute à € 30,00 per stuk (Minimaal 20 adressen in de door u gewenste route)

Ook mogelijkheden voor een Personal Shopper.
Prijs op aanvraag.


Terug naar boven
NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100
Bezoek:
 • Franse markten
 • Rungis
 • Chocoladewinkels

Kookcursussen:
 • Macarons
 • Menu van de dag
 • Geheim van brood bakken
 • Patisserie

Proeverijen:
 • Wijn en Grands Crus
 • Champagne
 • Bier
 • Koffie
 • Thee
 • Kaas
 • Chocolade

Etiquette
 • Franse etiquette
 • Mannelijke galanterie
 • Tafelmanieren
2 CV teambuilding

2CV de-monteren èn monteren in 2 uur!

Super incentive!

Vraag vrijblijvend offerte aan!

info@rothkrantz-reizen.nl
Excursies omgeving Parijs

 • Versailles
 • Tuinen van Monet
 • Dagtocht Champagne
Wandelingen

 • Montmartre
 • Marais
 • Quartier Latin
 • Passages de Paris
 • Champs-elysées


Shopping Routes

 • bobo-chic
 • creatief
 • fushion-fashion
 • klassiek
 • trendy
Paris bij avond


 • Moulin Rouge
 • Lido
 • Paradis Latin
 • Bobino's
 • Brasil Tropical
 • Diner op de Seine
 • Jazzavond
 • Happy Days
 • Le Bel Canto
Paris Special

 • GPS tocht Parijs
 • Jazz in Parijs
 • Wijnproeverij
 • Zodiac
 • Dames verwendag

 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM