Rothkrantz-Reizen Voor al uw groepsreizen op maat!
 
 
 
 
U bent hier : Home > Parijs > Da Vinci Code Parijs

musee_du_louvre.jpg
mona_lisa.jpg
davinci_pyramideinversee.jpg
Bedrijfsuitjes en groepsreizen op maat!


DA VINCI CODE PARIJS

Reis op eigen gelegenheid, per bus of per trein naar Parijs.
Overnachting in hotel in Parijs volgens uw wens en budget.

prijsindicatie overnachting in een 2-sterren hotel vanaf € 35,00 p.p. per nacht
prijsindicatie overnachting in een 3-sterren hotel vanaf € 50,00 p.p. per nacht
prijsindicatie overnachting in een 4-sterren hotel vanaf € 80,00 p.p. per nacht


vraag vrijblijvend een offerte aan!

PROGRAMMA DA VINCI CODE

Onder leiding van een Nederlandstalige gids brengt men een bezoek aan het Louvre.

Musée du Louvre
De pyramide van het Louvre is de populaire hoofdingang van het gelijknamige museum en werd in 1989 geopend. onder begeleiding van een deskundige gids is het zeer de moeite waard om tegelijkertijd het onlangs geopende winkelcentrum te bezichtigen, dat onder het louvre gehuisvest is. In het museum kunt u de westerse kunst uit de middeleeuwen tot 1848 bezichtigen (schilderijen, beeldhouwwerken, kunstvoorwerpen en grafische kunst). Tevens vindt u er de kunst van de oude beschavingen (die van het verre oosten, egyptisch, grieks, etruskisch en romaans).
Denon vleugel, het Louvre. de Italiaanse schilderijencollectie begint aan het westelijke eind van de Denon vleugel. U bekijkt met eigen ogen de schilderijen gemaakt door de originele renaissance man, schilder/ingenieur/uitvinder/anatoom Leonardo da Vinci (1452-1519) zoals Johannes de Doper en de madonna in de grot, met de harmonieuze, in piramidevorm, gearrangeerde figuren.
Via de meesterwerken van Raphael en Giuseppe Arcimboldo; zult u zich spoedig in het midden van een menigte bevinden en de Mona Lisa benaderen (eigenlijk, la Gioconda, in het frans beter bekent als la Joconde). Met alle bewakers en hekken, voelt het alsof u een heilige relikwie bezoekt, en op een bepaalde manier doet u dat ook. Dit kleine schilderij was de favoriet van Leonardo. sinds de aanwinst door François I, heeft het toebehoord aan ontelbare Franse heersers, waaronder Napoléon, die het aan zijn slaapkamermuur hing. De vrouw van ene Francesco del Giocondo, een Florentijnse miljonair, was 24 toen zij in 1503 model zat voor dit schilderij. (Sommige historici geloven dat het portret eigenlijk na haar dood werd geschilderd, en Langdon heeft een totaal andere theorie over de oorsprong van het schilderij). Hoe dan ook, zij is onsterfelijk geworden door de ingenieuze sfumatotechniek van Leonardo, die gloeiende details met zacht, diepgevulde borsteltechnieken combineert.

Prijs excursie Louvre vanaf € 22,00 p.p. (prijs incl. begeleiding Nederlandstalige gids, reserveringskosten Llouvre en entree Louvre, gebaseerd op minimaal 20, maximaal 30 personen)

Vluchtroute/stadstour (ca. 1 1/2 uur)
Gedurende deze rondrit volgt u de spannende vluchtroute van Neveu en Langdon. vanaf de Place du Carrousel, via rue de Rivoli, langs hotel Crillon, over de Champs Elysées. de avenue Gabriel blijkt afgezet, of toch niet? in de verte horen we sirenes. Via een scherpe bocht terug naar de Champs Elysées, de Arc de Triomphe, om uit het centrum te verdwijnen via de boulevard Malesherbe. op gegeven moment gaan we naar links. We gaan lang rechtdoor en komen bij het Gare du Nord. We gaan naar het noorden, via de Boulevard Barbès en rijden de stad uit om met een omtrekkende beweging bij het Bois de Boulogne uit te komen.
Tijdens deze tour raakt u tevens bekend met Parijs, haar geschiedenis en haar monumenten.

Prijs excursie vluchtroute vanaf € 22,00 p.p. (prijs incl. begeleiding Nederlandstalige gids en vervoer per privé touringcar, gebaseerd op minimaal 20, maximaal 30 personen)

Wandeling la Ligne Rose en St. Sulpice
Dwars door Parijs, op een denkbeeldige lijn van zuid naar noord liggen 135 bronzen plaatjes met de inscriptie arago. Over een afstand van 12 km liggen ze verzonken in het grijze asfalt, verstopt tussen het plaveisel, in stoepen en onder banken. Het is een kunstwerk ter ere van de Franse astronoom en staatsman François Arago gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets. Philip Freriks schreef op zijn beurt een prikkelende hommage aan dit project en zijn geliefde parijs. de bijna geheimzinnige route volgt de zogenaamde nulmeridiaan van Parijs en het leuke, of zelfs verrassende is, dat de tocht langs en door gebouwen voert die de geschiedenis markeren! het Palais du Luxembourg, het Oberservatoire, het Louvre, het Palais Royal en de Saint Sulpice!

St-Sulpice
Ondanks de aanwezigheid van twee prachtige Delacroix fresco’s, Jacob worstelend met de engel en Heliodorus verdreven uit de hemel, is het interieur van St-sulpice vreemd genoeg, onpersoonlijk. De 18e eeuwse façade is nooit afgemaakt en zijn ongelijke torens voegen een speelse “touch” aan een anders sober ontwerp toe. Dicht bij het midden van het schip aan de rechterkant, kunt u een bronzen plaatje van de ligne rose vinden, vlakbij een stenen standbeeld met een Latijnse inscriptie.

Prijs excursie ligne rose/St. Sulpice vanaf € 9,00 p.p. (prijs incl. begeleiding nederlandstalige gids, gebaseerd op minimaal 20, maximaal 30 personen)

Terug naar boven
NIEUW NIEUW NIEUW
Rothkrantz Reizen
030 - 636 51 41
06 - 244 077 02


www.rothkrantz-reizen.nl

info@rothkrantz-reizen.nl


GGTO 1371
KVK 30208100


 
Rothkrantz-Reizen, Fossa Italica 131, 3995 XB HOUTEN, Nederland. Telefoon : +31 30 27 45 510 E-mail: info@rothkrantz-reizen.nl
 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacy Policy | Sitemap
 
 
powered by SitesToGo TM